БІЛОКОНЬ ЗБИРАЄТЬСЯ ПРИЇХАТИ В УКРАЇНУ

Вівторок, 16 березня 2010, 08:11

Екс-голова МВС Микола Білоконь, який у 2005 році емігрував до Росії, збирається приїхати в Україну і, можливо, залишитися тут.

Про це він розповів у Москві в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому 16 березня.

За словами Білоконя, у першу чергу, приїхавши в Україну, він поїде "на могили батьків".

"Потім зустрінуся з друзями. А що далі буде, подивимося. Може бути, у Києві залишуся. А можливо, і в Москву повернуся", - заявив він.

Екс-міністр зізнався, що "дуже" хоче додому: "У Москві добре, але я дуже хочу додому!".

За словами Білоконя, він уже відправив в Україну усіх своїх тварин, крім улюбленого верхового коня Дефа: "Інших коней і трьох алабаїв я уже відправив додому в Україну".

При цьому екс-міністр каже, що покинути Україну 17 січня 2005 року його змусила низка причин.

"По-перше, у мене різко погіршився стан здоров’я. По-друге, я справді розумів: може статися все що завгодно. Нова влада ("помаранчеві") вже оголосила полювання на усіх, хто суперечив їй під час революції", - заявив Білоконь.

"Проти нас порушувалися кримінальні справи незалежно від того, були ми винні чи ні. Добре пам’ятаю, як будучи ще нардепом Віктор Ющенко в сесійній залі ВР сказав: "Пане генерале, ваше місце біля параші!", - згадав він.

"Безумовно, після перемоги "помаранчевих" мені нічого не залишалося, як виїхати зі свого будинку в Пуща-Водиці в чому стояв. Не встиг узяти із собою навіть зміну білизни. А дорогою до аеропорту мені довелося змінювати автомобілі", - розповів Білоконь.

Він зазначив, що не одразу полетів до Москви, "спочатку в Ростов-на-Дону, а звідти – у Санкт-Петербург", де знаходиться офтальмологічна клініка імені Федорова, у якій Білоконь, за його словами, "лікувався майже рік" – бо міг втратити зір.

Білоконь розповів, що українські фахівці рекомендували йому клініку у Відні, - і він попросив свого заступника Анатолія Присяжнюка з'їздити з його паспортом у МЗС України для отримання візи, адже "потрібна була термінова операція".

"Одразу чиновники Присяжнюку нічого конкретного не сказали. Замість цього майже місяць тягли з оформленням документів. А потім з’явилася знаменита заява Держдепартаменту США про те, що я є ворогом демократії і буду небажаним гостем в Америці. Тоді-то я й зрозумів, що чекати більше нема чого. Написав заяву на відпустку і відправився в Санкт-Петербург", - сказав екс-міністр.

Білоконь сказав, що лікувався майже рік, після операцій на очах почалися ускладнення і довелося "вже в московській клініці робити ще одну операцію на горлі".

"А коли трохи одужав і ввімкнув телевізор, побачив, як нові керівники українських правоохоронних органів відкрито мене оббріхують", - заявив він, запевняючи, що жодної справи проти нього не було.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Раду з підтримки кінематографії при Держкіно остаточно визнали нелегітимною
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
16:28
Фонд держмайна продав майновий комплекс ДП "Інжексбуд" за 27,5 мільйона
16:28
ВІДЕОШІ та кадри українських бомбардувань. Польський режисер випустить фільм про Путіна
16:27
Рада дозволила АРМА купувати військові облігації за арештовану валюту
Усі новини...