Білоконь вигородив друга у справі Гонгадзе і розповів про пістолет Кравченка

Вівторок, 16 березня 2010, 15:57


Екс-голова МВС Микола Білоконь заперечує причетність покійного екс-голови Держуправління справами Юрія Дагаєва до справи Гонгадзе.  

"Юрій Дагаєв не мав до цієї справи жодного стосунку. Та й не міг мати", - заявив він у інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому 16 березня.

Коментуючи версію про те, що Дагаєв разом із покійним головою Апарату МВС Едуардом Фере в обхід також покійного голови МВС Юрія Кравченка наказав екс-начальнику зовнішнього спостереження МВС Олексію Пукачу розправитися з журналістом Георгієм Гонгадзе, Білоконь заявив: "Повна нісенітниця!"

"Коли все це відбувалося, він (Дагаєв) працював заступником міністра з тилу і навіть не знав про те, що відбувається в оперативних службах. Більше того, не був допущений до оперативної роботи!", - сказав екс-міністр внутрішніх справ.

"Уже після убивства журналіста ми з ним поїхали відпочивати в Одесу. Тоді саме вирішувалося питання про призначення нового міністра внутрішніх справ. Я знав, що в числі інших розглядається і його кандидатура. Тому вмовляв його. Мовляв, якщо запропонують, погоджуйся. А я до тебе заступником піду", - розповів Білоконь.

"Тоді він єдиний раз і згадав про смерть журналіста. Сказав: дивися, як нашого шефа (Кравченка) мучать через Георгія Гонгадзе. І навіщо мені це треба? Не піду! Простіше кажучи, людина з такою життєвою позицією ніколи б не стала брати участь у настільки брудних справах", - запевнив він.

На запитання про те, чи вірить Білоконь у те, що Кравченко покінчив життя самогубством, екс-міністр не дав прямої відповіді.

"Він (Кравченко) був сильною людиною і будь-які випробування міг витримати. Але при цьому чи міг він собі дозволити відправитися у в'язницю після того, як усе життя віддав міліції? Складне питання", - сказав Білоконь.

"З іншого боку, я особисто привіз із Чехії іменну зброю марки "Чеська збройовка", з якої він, вочевидь, і застрелився. Ми тоді привезли 4 чи 5 пістолетів і один подарували йому. У цій зброї був натовський патрон – дев'ятка люггер. Після першого пострілу таким патроном собі в голову другий постріл практично неможливий!", - зазначив він.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...