Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама розповів, як альянс СРСР і США зумів перемогти фашизм

Субота, 8 травня 2010, 11:53

Альянс Радянського Союзу і США, що зумів перемогти фашизм, був одним з найважливіших військових альянсів усіх часів, вважає президент США Барак Обама.

"Що стосується спільного взагалі для усіх свята 9 травня, то це - нагадування про те, які неймовірні жертви приніс тоді Радянський Союз, і про те, яким міцним був альянс Сполучених Штатів і народу Росії", - сказав Обама в інтерв'ю ведучому програми "Вести в суботу" Сергієві Брильову.

Обама навів приклад американського посла в Москві Джона Баєрлі.

"Історія його батька - узагалі разюча. Солдат армії США, він потрапив у німецький полон, втік і вийшов на передові частини Радянської армії, у рядах якої і продовжив воювати", - розповів він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Це - узагалі символ. Того, як наші спільні зусилля дозволили тоді роздавити фашизм. Того, як наш тодішній союз був одним з найважливіших військових альянсів усі часів", - підкреслив президент.

Він також розповів про своїх родичів, що воювали проти фашистів. "Мій дід у Другу світову воював у рядах армії генерала Паттона. А мій двоюрідний дід, брат моєї бабусі, був у числі тих, хто звільняв Бухенвальд. І ми в нашій родині дуже шануємо ці спогади наших родичів", - відзначив Обама.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування