Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європі запропонували оцінювати Україну з перших рук

Неділя, 18 липня 2010, 10:47
Україна готова максимально відкрито і відверто обговорювати ситуацію зі свободою слова з ОБСЄ та іншими міжнародними інститутами.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко під час зустрічі із спеціальним представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуньєй Міятович в місті Алмати, повідомляє прес-служба МЗС.

"Українська влада віддана принципам свободи слова та інших демократичних свобод, оскільки саме в рамках демократичних процесів Віктор Янукович отримав від виборців мандат на те, що обійняти посаду президента", - розповів міністр.

Грищенко підтвердив раніше надіслане за дорученням президента запрошення Дуньї Міятович відвідати восени Київ з метою на місці з'ясувати реальний стан забезпечення прав українських ЗМІ.

"Оскільки судження в Європі з цієї проблематики нерідко формуються на основі неперевірених або викривлено інтерпретованих відомостей, отриманих з других рук", - уточнив міністр.

В свою чергу спеціальний представник ОБСЄ подякувала за запрошення та готовність вищого політичного керівництва України до діалогу з даної тематики.

Вона також заявила про свою готовність приїхати до Києва з метою підготовки ґрунтовної доповіді про стан справ із свободою слова в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування