Комуністи поки не поспішають бігти з коаліції

Понеділок, 26 липня 2010, 14:39

Фракція Компартії не розглядає можливість виходу з коаліції у Верховній Раді.

Про це сказав депутат від КПУ Олександр Голуб, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Питання про вихід з коаліції сьогодні не розглядається", - сказав він.

За словами Голуба, незважаючи на деякі розбіжності у поглядах з Партією регіонів у питаннях соціальної політики, КПУ продовжує відстоювати інтереси своїх виборців у складі більшості.

"Консультації про можливість впливу на уряд до цього моменту не вичерпані, і ми будемо продовжувати відстоювати свою позицію. Нічого дивного в цій критиці немає, тому що ми різні політичні сили, які представляють інтереси різних верств населення. І перебуваючи в коаліції, ми дійсно намагаємося відстояти насамперед звичайних громадян", - підкреслив депутат.

Голуб додав, що членство КПУ в коаліції дає їй додаткові важелі впливу на уряд, у тому числі і в питанні недоцільності підвищення тарифів на газ для населення.

"Працюючи в коаліції, співпрацюючи з урядом, ми маємо більше можливостей вплинути позитивно на розвиток цієї ситуації, тому ми будемо намагатися максимально вирішувати це питання", - зазначив він.

Парламентар допустив, що керівні органи партії можуть розглянути доцільність виходу КПУ з коаліції тільки тоді, коли Партія регіонів, чи президент Віктор Янукович порушать підписану з комуністами угоду про співпрацю.

Як відомо, раніше президія ЦК КПУ вимагала від Кабміну переглянути рішення про підвищення комунальних тарифів для населення.

"У противному випадку Компартія України залишає за собою право закликати населення до акцій протесту проти підвищення цін на комунальні послуги", - йшлося у заяві комуністів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News