Яценюк пропонує провести "амністію" ліцензій каналів

Вівторок, 17 серпня 2010, 14:15

Депутат від НУНС Арсеній Яценюк закликає президента і коаліцію підтримати його законопроект про заборону анулювання ліцензій на мовлення телеканалів.

На думку Яценюка, це зможе вирішити "частотний скандал" навколо 5 каналу і "TBi".

Він зазначив, що 5 канал та ТВі намагаються позбавити ліцензій на мовлення на підставі порушень Нацрадою з питань телерадіомовлення процедури їх видачі.

"Будьмо чесними - певні процесуальні порушення при видачі ліцензій можна знайти завжди. А по-друге, представники влади самі постійно порушують процедурні норми і при цьому не несуть відповідальності. Яскравий приклад - голосування в Верховній Раді. В країні, де кілька десятків депутатів голосують за парламентську більшість, смішно відбирати ліцензію на підставі формальних порушень", - сказав Яценюк, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

Він переконаний в необхідності "поставити крапку" в цьому питанні шляхом своєрідного амністування телевізійних ліцензій, набутих телеканалами до 1 червня 2010 року.

У своєму законопроекті Яценюк пропонує зобов'язати Нацраду припинити зловживання правом відбирати ліцензії на мовлення шляхом встановлення виключних підстав для такого анулювання.

До таких підстав він пропонує віднести: клопотання ліцензіата про анулювання ліцензії; несплату ліцензіатом ліцензійного збору у строки, встановлені законом "Про телебачення і радіомовлення"; відсутність передбаченого ліцензією мовлення протягом року від дня її видачі.

Яценюк також пропонує запровадити правовий механізм поновлення власниками телерадіоорганізацій ліцензій на мовлення, якщо вони добровільно від них відмовились і не минув встановлений законом строк такого поновлення.

"Усі ліцензії, видані на перше червня цього року, мають залишатися непорушними, власники телеканалів не повинні боятися, що влада будь-якої миті знайде бюрократичну зачіпку і відбере у них бізнес, а перегляд права власності на телеканали має бути унеможливлений", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...