Автономія Криму може припинити своє існування – Грач

Четвер, 11 листопада 2010, 13:15
Депутат від Компартії Леонід Грач вважає, що кримська автономія може фактично припинити своє існування.

Як повідомила прес-секретар депутата Галина Мамико, про це Грач заявив в інтерв`ю російському журналу "Социалист".

Відповідаючи на питання, як, на його думку, найближчим часом розгортатимуться події в автономії, він сказав, що "Криму дуже важливо зуміти відстояти фінансову, економічну і культурну самостійність, гарантовану йому Конституцією".

На думку політика, "не можна говорити про автономію в умовах, коли управління півостровом виявилося цілком зосереджено в руках угрупування, яке безпосередньо контролюється центральною владою".

Грач зазначив, що "під існуючі механізми контролю незабаром буде підведено правову основу".

"В українському парламенті готується прийняття закону про уряд Автономної Республіки Крим, відповідно до якого контроль над кримським урядом здійснюватиме не Верховна Рада Криму (як це має виходити з автономного статусу), а уряд України", - сказав він.

На думку Грача, той факт, що (в результаті місцевих виборів) Партія регіонів має одержати 80 місць у кримському парламенті, а решта політичних сил тільки 20, означає, що "діючому керівництву Криму, що ховається під "брендом" Партії регіонів, більше немає необхідності не те що рахуватися, але навіть звертати увагу на інші політичні сили".

"Політична опозиція в Криму, за винятком Кримської республіканської організації Компартії, тепер матиме виключно декоративний характер. Це означає, що соціальна боротьба прийматиме не політичні, а якісь інші форми", - сказав депутат.

На його думку, суспільний протест "може прийняти форму міжетнічного і міжконфесійного протистояння". Грач підкреслив, що нинішня кримська влада не усвідомлює, що події можуть розгортатися за сценарієм, небезпечним, зокрема, і для неї самої.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування