У Тимошенко наперед кажуть, що бюджет Азарова нелегітимний

Середа, 8 грудня 2010, 12:29

Проект Держбюджету на 2011 рік не передбачає виконання передвиборчих обіцянок Віктора Януковича, заявляють у БЮТ.

"Соціальні обіцянки кандидата у президенти Януковича не відповідають тим показникам, які передбачені у проекті бюджету на 2011 рік", - сказав прем’єр опозиційного уряду Сергій Соболєв, повідомляє прес-служба БЮТ-"Батьківщини".

"Цей уряд намагається вирішити всі питання бюджету за рахунок найменш забезпечених верств населення, і тому такий бюджет є антиконституційним і антинародним" - додав він.

За словами Соболєва, розробка Держбюджету-2011 на основі нового Податкового кодексу прямо суперечить Бюджетному кодексу та самій логіці укладання бюджету.

"Вся дохідна частина, яка базуватиметься на нових податках і зборах, може бути оскаржена у Конституційному суді як нелегітимна", - підкреслив він.

Соболєв зазначив, що вперше за всю історію України проект Держбюджету-2011 вноситься з порушенням всіх термінів.

"15 вересня був останній термін внесення проекту бюджету до парламенту, і до цього часу, а вже кінець року, крім пана Литвина і пана Азарова цього бюджету ніхто не бачив", - сказав він.

Соболєв підкреслив, що таким чином парламент змушений буде розглядати Держбюджет "без реального розгляду у першому та другому читанні".

Як відомо, бюджет-2010 було ухвалено лише 27 квітня 2010 року.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування