Метробудівці просять Януковича допомогти з грошима

Субота, 29 січня 2011, 15:01

Дніпропетровські метробудівці просять президента Віктора Януковича допомогти отримати борг із зарплати за 2010 рік, який досяг 3 мільйонів гривень.

Про це йдеться у відкритому листі трудового колективу ВАТ "Дніпрометробуд" президенту.

За словами метробудівців, протягом минулого року колектив компанії за замовленням держпідприємства "Дніпропетровська дирекція будівництва метрополітену" виконував передбачений проектом комплекс робіт на другій пусковій ділянці першої черги будівництва метрополітену, проте заробітна плата працівникам так і не була виплачена.

"Наші сім'ї опинилися у вкрай важкому фінансовому стані, особливо з оплати комунальних та інших послуг", - йдеться у листі.

На даний час чисельність працівників компанії становить 220 чоловік, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Крім того, колектив компанії заявляє про відсутність фінансування будівництва Дніпропетровського метрополітену і просить Януковича вжити заходів щодо врегулювання ситуації і визначення подальшого фінансування будівництва.

У листі зазначається, що відповідно до президентського доручення Кабмін прийняв постанову про виділення цільових коштів у розмірі 20 мільйонів гривень, які повинні були піти на будівництво дніпропетровського метрополітену.

"Однак, кошти досі не перераховані. Розуміючи техногенну небезпеку об'єкту, метробудівці продовжують роботи з підтримки у безпечному стані гірничих виробок", - заявили вони.

"Вартість вже виконаних протягом 2010 року робіт становить майже 14 мільйонів гривень. Триває повна невизначеність щодо подальшого стану будівництва метрополітену у 2011 році", - йдеться в листі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування