Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грач збирається створити "клон" Компартії

Понеділок, 31 січня 2011, 09:10

Леонід Грач вважає рішення пленуму ЦК Компартії України про ліквідацію низки місцевих парторганізаціях Криму незаконним.

Про це він заявив газеті "Комерсант-Україна".

Однак народний депутат не збирається відстоювати свою позицію й продовжувати боротися за збереження впливу в КПУ.

"У мене й до пленуму не було ілюзій про те, що керівництво партії одумається. Зараз таких ілюзій не залишилося й у моїх соратників", - пояснив він.

Водночас, Грач збирається продовжити політичну діяльність поза Компартією.

"У понеділок або у вівторок ми зберемося з товаришами й приймемо необхідні рішення, аж до створення нової політичної сили. Секретарі первинних парторганізацій Ялти вже порушили питання про те, що потрібно створювати нову партію, щоб перемогти верхівку КПУ на чолі з Симоненком", - заявив він.

Нардеп упевнений, що нова партія об'єднає комуністів, незадоволених нинішньою КПУ, не тільки в Криму, але й в інших регіонах.

Назва нової політичної сили ще не визначена. "В обов’язковому порядку у ній буде слово "комуністична", а що далі - поки не вирішено", - зазначив Грач.

Він сказав, що його політична сила візьме активну участь у майбутніх виборах і спробує заволодіти електоратом КПУ: "Ми будемо роз'ясняти людям, що ми справді боремося з опортунізмом Симоненка й інших представників партійної еліти, які продалися олігархам".

Як відомо, у суботу, 29 січня, пленум ЦК Компартії розпустив "за антипартійну діяльність і порушення статуту партії" 14 районних і міських парторганізацій Криму, керівники яких підтримали Грача в його конфлікті з керівництвом КПУ.

Раніше сам Грач був виключений із партії "за систематичні порушення статуту КПУ", після чого партквитків були позбавлені 82 представника кримського партактиву, які виступили проти рішення ЦК.

"Грача підтримують не всі комуністи Криму, а тільки актив декількох парторганізацій. Тому й було ухвалено рішення про їх розпуск", - пояснив газеті голова КПУ Петро Симоненко суботнє рішення пленуму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування