Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Корнійчук: "Скільки можна притягати мене до Онопенка?.."

Вівторок, 22 лютого 2011, 08:39

Колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнийчук не вважає порушену у відношенні нього Генпрокуратурою кримінальну справу політичною.

"Можливо, є незрозуміле для мене бажання когось насолити мені, але політики, виходячи з усього, що відбувається, я не бачу", - сказав він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

При цьому Корнійчук не схильний пов’язувати своє звільнення з СІЗО під підписку про невиїзд із домовленостями свого тестя, голови Верховного Суду Василя Онопенка, з президентом Віктором Януковичем.

"Що стосується зустрічі Онопенка з президентом, то краще задавати ці питання Онопенку. Я схильний вважати, що слідчі не могли вчинити інакше, крім як випустити мене, оскільки я на момент свого звільнення зі справою вже ознайомився. А процедура в рамках кримінального процесу передбачає, що в цей момент слідчий зобов'язаний прийняти процесуальне рішення - випустити мене чи залишити", - сказав він.

"Не секрет, що за декілька днів до цього суд продовжив термін утримання мене під вартою на два місяці. Я про це рішення дізнався з преси", - зазначив екс-чиновник.

Корнійчук додав: "Я не знаю, що було на зустрічі з президентом, я це питання з Онопенком не обговорював. У цьому випадку я не можу ні заперечувати, ні визнавати якогось зв'язку між цими подіями. Але повторюся: процесуально слідчий зобов'язаний був ухвалити рішення щодо мого звільнення".

Він також наголосив, що в нього своє, окреме від Онопенка, життя: своя родина, свій професійний шлях.

"У мене є своє життя, хлопці! Ну, скільки можна притягати мене до Онопенка? - у нього своя "кухня", у мене своя! Ми спілкуємося, як правило, на сімейних святах. Я розумію, на що ви натякаєте, але...", - заявив Корнійчук.

Він додав, що "справа по донці (Ірині Онопенко) - вона взагалі абсурдна, там чисто цивільно-правові відносини".

"Я сподіваюся, що слідчі будуть об'єктивні й оберуть інший запобіжний захід щодо інших колишніх членів уряду. У СІЗО сидить колишній міністр екології Філіпчук. Людині сьомий десяток, у нього погане здоров'я. Але, наскільки мені відомо, крім мене ніхто з матеріалами своїх справ ще не ознайомився", - зазначив також Корнійчук.

Він пояснив: "Моя кримінальна справа складається з 6 томів, 4 з яких заповнені ксерокопіями тих документів, з якими я ознайомився раніше при порушенні фактових кримінальних справ".

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування