Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров обіцяє приборкати ціни на гречку

Середа, 9 лютого 2011, 09:46

Прем’єр-міністр Микола Азаров заявляє про безпідставність підвищення цін на крупи та обмеження їх видачі в одні руки.

Про це він заявив на засіданні Кабміну в середу.

Азаров обурився з того приводу, що в деяких супермаркетах почали обмежувати видачу товарів в одні руки.

"Куди організатори цієї акції хочуть повернути наше суспільство? Ні підвищення цін, ні обмеження продажу таких товарів, як гречка, крупи, олія, абсолютно нічим не виправдані", - заявив прем’єр.

За словами Азарова, днями було підписано "меморандуми порозуміння" з виробниками цукру, соняшникової олії та круп, якими "передбачено стабілізацію цін у цих сегментах ринку продовольчих товарів".

Крім того, сказав прем’єр, на засіданні у середу буде розглянуто порядок ціноутворення на продовольчі товари, в якому, зокрема, передбачено встановити рентабельність їх фасування на рівні не більше 10%. За словами Азарова, саме на цьому рівні "недобросовісні ділки накручують ціну продукції в півтора, а іноді в два рази".

"По-друге, запроваджується обов’язкове відображення ціни виробника та торгової надбавки у первинних документах", - сказав прем’єр.

На його переконання, ці заходи також дозволять стабілізувати ціни.

Крім того, сказав Азаров, у середу на засіданні Кабміну буде розглянуто питання відповідальності регіональних керівників, на територіях яких було необґрунтовано підвищено ціни на продовольчі товари.

Як відомо, протягом останніх тижнів ціни на гречку, зокрема, у Києві, зросли з 15 до майже 30 гривень за кілограм.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування