Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна визначилась із Лівією лише після ООН

П'ятниця, 18 березня 2011, 13:11

Україна підтримує резолюцію Ради безпеки ООН щодо Лівії.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко у Київському інституті міжнародних відносин, передає УНІАН.

"Для нас надзвичайно важливо, щоб припинилося насильство, щоб припинились військові дії. В цьому контексті ми підтримуємо прийняття резолюції Ради безпеки ООН, яка була прийнята сьогодні вночі" - сказав міністр.

За його словами, Україна вважає дуже важливими ті положення резолюції, які стосуються захисту цивільного населення Лівії, а також того, щоб повітряний простір цієї країни був відкритий для подальшої евакуації іноземних громадян.

За його словами, Україна проводить консультації з міжнародними партнерами з тим, щоб разом знайти "найбільш адекватне рішення для цієї ситуації".

Він зазначив, що Україна виходить з того, що Рада безпеки ООН є єдиним уповноваженим міжнародним органом, який має право приймати рішення щодо застосування сили.

"Але ми сподіваємось, що необхідність застосування сили не виникне", - додав Грищенко.

Міністр також зауважив, що Україна закликає лівійців усвідомити, що доля їхньої країни у їх власних руках, і кровопролиття має бути зупинено.

За його словами, головний пріоритет України в ситуації з Лівією є незмінним і полягає в тому, щоб врятувати українських громадян, більшість яких виконує благородну місію, а саме надає медичну допомогу постраждалим.

"Тому для нас принципове значення має положення резолюції Ради безпеки ООН про те, що в умовах запровадження безпольотної зони на території Лівії існуватиме можливість проведення гуманітарних операцій, зокрема, з метою евакуації", - сказав глава МЗС.

Грищенко також наголосив, що українська влада і надалі докладатиме зусиль для забезпечення евакуації з Лівії тих українських громадян, які виявлять відповідні бажання.

Ще два дні тому речник МЗС говорив, що Україна поки що не виробила своєї позиції щодо ситуації в Лівії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування