Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пшонки мають порушити справу або написати відмову - адвокат

Середа, 6 квітня 2011, 18:22

Генпрокуратура зобов'язана порушити кримінальні справи не тільки проти Леоніда Кучми, а й стосовно інших осіб, які фігурують на "плівках Мельниченка".

Таку думку озвучила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, повідомляє ZN.UA.

"Записи Мельниченка - це надзвичайно важливі докази по справі. І якщо заступник генпрокурора Кузьмін вважає, що підтверджено походження цих записів та відсутність редагування, необхідно негайно вносити постанови і порушувати кримінальні справи за фактами злочинних дій, які обговорювалися в кабінеті президента", - підкреслила адвокат.

Теличенко нагадала, що ще в лютому 2001 року фігуранти "плівок Мельниченка", включаючи Кучму, визнали, що були записані їхні голоси.

Під питанням було лише те, чи були записи відредаговані, а також походження записів.

"Це дуже добре, що записи Мельниченка визнані експертизою. Але тепер треба порушувати кримінальні справи за іншими епізодами, яких там достатньо, щоб це було великим справою", - вважає вона.

"Вони просто повинні це зробити. Або ж Генпрокуратура повинна винести мотивовані постанови про відмову в порушенні кримінальних справ у відношенні всіх цих осіб", - уточнила Теличенко.

Як відомо, заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив про те, що судово-фоноскопічна експертиза записів Мельниченка встановила голоси Леоніда Кучми, Юрія Кравченка, Володимира Литвина і Леоніда Деркача на плівках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...