Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРЄ сподівається, що Конституція не розсварить Ставнійчук і Кравчука

Четвер, 2 червня 2011, 11:37

Доповідачі ПАРЄ занепокоєні тим, що конституційній реформі може завадити конкуренція між різними координаційними органами, створеними президентом.

Про це йдеться у інформаційній записці, підготовленій співдоповідачами моніторингового комітету ПАРЄ за результатами візиту до Києва та Львова у квітні.

У доповіді нагадується, що президент створив Національну комісію зі зміцнення демократії, Конституційну асамблею, призначив Марину Ставнійчук, відповідальну за конституційну реформу при президентові Ющенку, на ту саму посаду з аналогічними обов’язками у його адміністрації.

"Нас непокоїть те, що створені структури і призначені особи, які займатимуться координацією цих реформ, можуть зрештою конкурувати один з одним і вносити безлад в зусилля влади", - зазначається в документі.

"Наступного дня після створення Національної комісії зі зміцнення демократії, завданням якої є розробка реформ для дотримання зобов’язань перед Радою Європи, президент підписав указ, в якому він перерахував всі ці реформи та дав доручення міністру юстиції координувати їхнє запровадження", - додається в записці.

"Аналогічним чином президент попросив Комісію зі зміцнення демократії розробити модель Конституційної асамблеї але своїм указом 224/2011 він також висловив підтримку роботи Науково-експертної групи з підготовки Конституційної асамблеї, яку очолює колишній президент Кравчук", - додають доповідачі.

"Ці два приклади ілюструють наше занепокоєння. Необхідно докласти зусиль для того, щоб уникнути плутанини і конкуренції між різними ініціативами та координаційними органами", - підсумовують співдоповідачі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування