Янукович: місцеві ради порушують закон і збурюють народ

П'ятниця, 3 червня 2011, 13:33

Президент Віктор Янукович заявляє, що Україна бере курс на глибоку реформу місцевого самоврядування з метою підвищення його дієздатності.

Про це він заявив, виступаючи на засіданні Ради регіонів у Лівадії в п'ятницю.

"Наша Україна бере курс на глибоку реформу місцевого самоврядування, готується концепція й практичний план з розвитку й підтримки місцевого самоврядування", - заявив він.

"Головна мета - формування його дієздатності, про яку ми постійно говоримо", - додав Янукович.

Він нагадав, що в країні усе ще існує застаріла напіврадянська концепція організації місцевого самоврядування.

"При цьому, хоча й у Конституції закріплений високий статус територіальних громад, і сьогодні, однак, він не використовується. Сьогодні такі можливості відкриваються", - сказав він.

"Ми маємо виважено підійти до питання повноважень між центрами й регіонами, прорахувати всі напрямки й урахувати, безумовно, і ризики", - сказав президент.

Він звернув увагу на те, що реформа місцевого самоврядування має дати можливість впровадити механізми участі громадян у прийнятті рішень.

"Найгловніше - надати місцевій громаді реальні важелі впливу на державну політику, і, одночасно, неприпустимо й далі політизувати роботу місцевих органів самоврядування, оскільки, іноді ми зіштовхуємося з тим, що місцеві ради підмінюють державну владу, ідуть на порушення закону й обурюють людей політичними заявами", - заявив він.

Також Янукович зазначив, що прикладом і лідером по реформуванню місцевого самоврядування може стати Кримська автономія.

"Саме Крим може стати лідером по розвитку самоврядування, оскільки отут є найбільша кількість умов для цього - є парламент, Рада міністрів і розгалужена мережа місцевого самоврядування, а також незабаром буде створена достатня економічна база", - сказав президент.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: