Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачнику нагадали, хто і де брав хабарі за іспити

Середа, 3 серпня 2011, 15:48

Громадянська мережа ОПОРА оприлюднила факти хабарництва під час вступної кампанії, які заперечив міністр Дмитро Табачник.

Оорганізація провела прес-конференцію після заяв міністра, що йому не відомо про факти хабарництва.

Натомість, ОПОРА звертає увагу на нещодавні повідомлення у засобах масової інформації, які йдуть у розріз з заявами міністра.

Йдеться, в першу чергу, про факт порушення кримінальної справи прокуратурою Закарпатської області проти доцента Мукачівського державного університету.

Як вказано у повідомленні, викладача затримали 23 липня під час отримання хабара у розмірі 1000 доларів США для подальшої передачі коштів особі, що повинна була сприяти успішній здачі іспиту та вступу на заочну форму навчання .

Інший випадок зафіксовано у місті Дрогобич Львівської області. 19 липня під час отримання коштів затримано завкафедрою Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Вступити на заочну форму навчання абітурієнтові мали допомогти 750 євро.

Окрім цього, у сусідній Тернопільській області за таке ж правопорушення затримано заступника директора Чортківського інституту підприємництва і бізнесу. Розмір хабара сягнув 2 тисяч доларів.

Організація закликає МОНМолодьспорт та, власне, самого міністра Дмитра Табачника більш ретельно ознайомити з "непоодинокими фактами порушення кримінальних справ проти працівників вищих навчальних закладів у 2011 році за фактом отримання хабарів та вжити заходів щодо їх уникнення".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...