Опозиція спробує переписати "статтю Тимошенко і Луценка"

Вівторок, 13 вересня 2011, 21:47

Опозиційні депутати зареєструють у Верховній Раді законопроект щодо декриміналізації статті 365 Кримінального кодексу України.

Про це повідомив депутат від НУНС, лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк в ефірі 5 каналу.

Коментуючи реєстрацію в Раді законопроекту про амністію Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, він заявив: "Такий закон, навіть якщо він вступить в силу, потребує обвинувального вироку по відношенню як Луценку, так і Тимошенко".

"Тоді на підставі цього закону їх обох амністують і звільнять з-під варти", - уточнив політик.

Яценюк вважає, що "стаття, за якою обвинувачується і Тимошенко і Луценка, це так зване "перевищення влади і службових повноважень", повинна бути декриміналізована".

"Опозиція не готова прийняти той факт, що вони можуть бути визнані винними, так як вони не є кримінальними злочинцями, а це є політична боротьба. Але, для того щоб звільнити їх з-під варти, і щоб дати можливість їм обом взяти участь у парламентській кампанії 2012 року, такий закон буде правильний", - зазначає депутат.

"До парламенту буде внесений закон щодо декриміналізації 365 статті, і цей закон не буде персональним по відношенню до колишнього прем’єра і колишнього міністра внутрішніх справ, цей буде закон стосуватися багатьох тисяч людей, які займали невеличкі посади, але яким зараз… дають терміни від 3 до 5 років ув’язнення", - уточнив Яценюк.

Як відомо, у вівторок Верховна Рада зареєструвала законопроект про амністію Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування