Колесніков побачив у справі скандальних футболок слід УЄФА

Понеділок, 26 вересня 2011, 15:49

Фірма "ProstoPrint" виготовила футболки з надписом "Спасибо жителям Донбаса", оскільки хотіла викрутитися після незаконного використання логотипу УЄФА.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр інфраструктури Борис Колесніков під час візиту президента УЄФА Мішеля Платіні у Львів.

Як повідомляє "Тиждень", журналіст одного із місцевих видань запитала у Платіні, чи знає він, що "правоохоронні органи та українська влада використовують добре ім’я УЄФА для боротьби з бізнесом - проти фірми, яка виготовила футболки з надписом "Спасибо жителям Донбаса..."

І, поки перекладач відтворювала це питання Платіні французькою мовою, на нього спробував відповісти російською мовою Колесніков.

Він зокрема зазначив, що за три дні до випуску футболок із надписом "Спасибо жителям Донбаса", фірма "ProstoPrint" виготовила футболки з логотипом УЄФА.

Потім, коли їй не було куди діватися від відповідальності за це, фірма вирішила "викрутитися" у досить оригінальний спосіб, випустивши футболки з вищезгаданим надписом.

"Так зробила ця фірма, щоби проблему крадіжки інтелектуальної власності перекрутити у політичну проблему", - зазначив Колесніков, після чого, звертаючись до журналістки сказав: "Покорректней вопросы задавайте".

На це журналістка відповіла: "Чому ж некоректне запитання? Воно цілком коректне".

Сам Платіні відповів, що нічого не знає про футболки із надписом "Спасибо жителям Донбасса...".

Хоча, як стверджують деякі журналісти, президенту УЄФА не у повному обсязі переклали запитання журналіста, а лише звели до слів на зразок - чи знає президент УЄФА про футболи, на яких написано про подяку жителям Донбасу.

У свою чергу адвокат ProstoPrint, координатор громадянського руху "Спільна Справа" Олександр Данилюк заявив, що Колесніков сказав неправду.

"Колеснікову достеменно відомі причини та обставини знищення компанії ProstoPrint. Брехня, яка від нього сьогодні прозвучала у присутності пана Платіні та представників ЗМІ свідчить лише про те, що це є офіційною позицією влади, що питання перебуває на особливому контролі і що репресії не припиняться", - сказав він, повідомляє прес-служба "Спільної справи".

На думку Данилюка, така ситуація загрожує гучним скандалом, "оскільки вже сьогодні Платіні дізнається про всі обставини справи ProstoPrint та про цинічне використання УЄФА в якості інструмента політичних репресій в Україні".

Як повідомлялося, у понеділок, 26 вересня, у Києві біля готелю "Хайят", де зупиниться президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні, відбудеться акція на захист компанії ProstoPrint, проти якої було порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, делегація на чолі з президентом УЄФА крім Львова відвідає Харків та Київ.

Раніше міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що кримінальна справа відносно директора компанії ProstoPrint Дениса Олійникова ніяк не пов'язане з випуском футболок "Спасибі жителям Донбасу".

Як відомо, 6 вересня офіс компанії ProstoPrint захопив УБОЗ нібито через друк футболок з написом "Спасибо жителям Донбасса…".

Потім прес-служба МВС у Києві заявила, що обшук у Prostoprint пов'язаний із підробкою сувенірної продукції до Євро-2012.

15 вересня бійці спецпідрозділу міліції "Беркут" відбирали у торгівців футболки та чашки з написами "Спасибо жителям Донбасса", які торговці реалізували на Майдані Незалежності.

У понеділок стало відомо, що власнику ProstoPrint Денису Олейникову погрожують і він має намір вивезти свою сім’ю за межі України.

Крім того, у вівторок Управління по боротьбі з організованою злочинністю заарештувало сервера з макетами футболок "Спасибі жителям Донбасу".

21 вересня Олійников виїхав з України у зв'язку з інформацією про підготовку його арешту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування