Генпрокуратура перемогла профспілки в суді

Понеділок, 10 жовтня 2011, 11:29

Окружний адмінсуд Києва визнав безпідставними позовні вимоги Федерації профспілок щодо оскарження дій та припису Генеральної прокуратури.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Припис внесено заступником Генпрокурора з метою недопущення порушень закону при розгляді ФПУ питання щодо доцільності використання окремих санаторно-курортних комплексів та іншого нерухомого майна", - йдеться у повідомленні.


Генпрокуратура таким чином висловила побоювання, що відчуження санаторіїв "могло призвести до порушення прав членів професійних спілок … на оздоровлення".

Як відомо, голова Федерації профспілок Василь Хара подав до суду на Генеральну прокуратуру за розповсюдження нібито недостовірних даних очільником відомства Віктором Пшонкою про незаконне відчуження санаторіїв, які належать профспілкам.

Зокрема, ФПУ вимагала спростування заяви "щодо спробів незаконного відчуження майна ФПУ", зробленої Пшонкою під час брифінгу.

Натомість на початку жовтня рішенням суду за позовом прокуратури у власність держави було повернено два санаторія "Укрпрофоздоровниці" – у Криму та в Київській області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування