Грищенко все ще бачить близькість Європи

Вівторок, 11 жовтня 2011, 18:47

Україна і Європейський союз ніколи не були настільки близькі до підписання Угоди про асоціацію.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ході засідання комітету у закордонних справах Європейського парламенту у вівторок у Брюсселі, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Європейська інтеграція для України - не тільки питання зовнішньої політики, але і ключовий пріоритет внутрішніх перетворень, реформи та модернізації країни. Ми здійснюємо системні реформи в країні в ключових галузях і суттєво просунулися у цій справі", - підкреслив міністр.

"Україна і ЄС ніколи не були настільки близькими до Угоди про асоціацію, як зараз", - сказав Грищенко.

Дипломат також додав, що Угода про асоціацію "не тільки закріпить наші стосунки, він визначить майбутнє моєї країни, яке знаходиться в ЄС, відповідає європейським стандартам і нормам, принципам і демократичним основам".

При цьому міністр відзначив важливість закріплення в документі європейської перспективи Україні.

"Угода з ЄС - це не подарунок Україні, а дорожня карта досягнення вищих стандартів демократії і верховенства права. З економічної точки зору, угода буде вигідним не лише для українського, а й в першу чергу для європейського бізнесу", - підкреслив глава МЗС.

Нагадаємо, у вівторок Печерський суд Києва визнав екс-прем'єра Юлію Тимошенко винною у перевищенні влади та службових повноважень при підписанні газових контрактів в 2009 році і засудив її до позбавлення волі строком на сім років.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News