Яценюк пророкує декриміналізацію статті Тимошенко за тиждень

Середа, 12 жовтня 2011, 16:38

Арсеній Яценюк розраховує, що у вівторок в парламенті може бути прийнятий законопроект про декриміналізацію економічних злочинів з поправками опозиції.

Про це лідер Фронту змін заявив в середу на прес-конференції, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"У вівторок, я думаю, в парламенті мають бути розглянуті поправки опозиції, які внесені до Кримінального кодексу України, і стаття 365 має бути декриміналізована", - підкреслив Яценюк.

"Це буде мужній крок, якщо в той же день президент України його підпише. Це буде означати, що з цієї ситуації влада вийде з мінімальними втратами", - впевнений депутат.

"У той же час, яким би не було розв’язання цієї ситуації, на репутації Україні вже величезна пляма, і немає такого політичного розчинника, який міг би її змити", - зазначив він.

При цьому Яценюк пояснив, що відпрацьовував ці поправки депутат Сергій Власенко.

"Потім у кабінеті Томенко на нараді, на якій я теж був присутній, вони були узгоджені, і, за інформацією Власенка, вони вже внесені до профільного комітету. Це поправки до законопроекту, який вже ухвалений у першому читанні, так званий закон про економічну декриміналізацію" , - сказав Яценюк.

Нагадаємо, у вівторок Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра Юлію Тимошенко винною у перевищенні влади та службових повноважень при підписанні газових контрактів в 2009 році і засудив її до позбавлення волі строком на сім років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування