Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко запевняє, що важлива не дата, а прогрес

Субота, 15 жовтня 2011, 01:00

Угода про асоціацію між Україною і Європейським Союзом потрібна обом.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ефірі телеканалу "Інтер", коментуючи перспективу скасування поїздки президента Віктора Януковича до Брюсселю.

"Ми готуємось до контактів на самому високому політичному рівні", - зазначив він.

"Питання не в конкретній даті, питання, скоріше в тому, щоб ми могли вийти з такого контакту з певним відчуттям реального прогресу з тим, що домовленості, які можуть бути досягнуті щодо угоди були практичними результативними і дозволили нам фіксувати цей прогрес", - додав політик.

Грищенко зазначив, що "поєднання наших реформаторських зусиль з тим, що очікує Європа від держави, яка намагається і буде укладати угоду про асоціацію, для цього потрібен діалог на всіх рівнях".

Міністр уточнив, що "угода про асоціацію потрібна і Україні, і ЄС"

"Сьогодні головне сконцентруватись, аби завершити фазу переговорів, аби вийти на домовленості, з якими ми житимемо довгий час. Крім економічних домовленостей важливі питання про європерспективи. В цілому ця робота триває", - заявив він.

"Це те, що визначає майбутнє не тільки України в Європі, а й Європи в цілому", - підсумував дипломат.

Як відомо, проведення зустрічі Януковича і президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозо 20 жовтня опинилося під сумнівом в зв'язку з засудженням Юлії Тимошенко до 7 років тюрми.

За словами дипломатів, враховуючи настрої в Брюсселі, українська сторона спробує зробити так, що ініціатива перенести візит виходила з Банкової, а не від Євросоюзу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування