Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: в Кремлі пили шампанське, бо Янукович йде, куди його женуть

Вівторок, 18 жовтня 2011, 20:50

Президент України несе всю відповідальність за те, куди буде рухатися Україна.

Таку думку озвучив лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу ТВі.

"Він має прийняти рішення, від якого залежить доля мільйонів українців - або він будує новий СРСР, в якому немає місця ні Україні, ні українцям, або Україна рухається в Європейський Союз", - зазначив політик.

"Коли сьогодні Янукович відмовився поїхати в Брюссель, думаю, в Кремлі пили шампанське. Тому що вони отримали те, що хотіли. Їх завдання - щоб в Україні було якомога менше контактів із Заходом, що на Україну дивилися по-іншому. І вони цього добилися", - сказав Яценюк.

"Сьогодні Росія реалізує план, який нагадує операцію дворічної давнини. Тоді першим, що зробив президент Янукович, він відмовився від статті в законі про основи національної безпеки і оборони, яка передбачала членство України в НАТО. Це була одна з найбільших перемог МЗС Росії - воно тоді зупинила таким чином розширення НАТО", - зазначив він.

Зараз, за його словами, у Росії нове завдання - зробити Україну частиною нового Євразійського утворення.

"Програма президента Російської Федерації - нова Євразія. Про це він написав в газеті "Известия". І він бажає, щоб Україна стала невеличким абзацем у цій статті", - підкреслив він.

Лідер "Фронту змін" повідомив, що у понеділок під час візиту в Брюссель провів низку перемовин із керівництвом Європейської комісії і Європейського парламенту.

"Станом на вчорашній день Брюссель був готовий прийняти Януковича (для узгодження Угоди про асоціацію включно з Зоною вільної торгівлі)", - зазначив він.

За його словами, вночі в Єврокомісії очікували того, що сьогодні буде рішення парламенту про декриміналізацію статті Кримінального кодексу, яка дозволяє політичні переслідування.

"У найвпливовіших країнах ЄС було чітке враження, що Янукович знайде в собі сили й вийде з ситуації, що Україна дійсно готова підписати цю угоду. Адже це є єдиний правильний вихід з цієї ситуації", - сказав Яценюк.

"Це самий складний, за останній 20 років, період відносин між Україною та ЄС", - вважає політик.

"І це персональна відповідальність Януковича. Це його місія. Якщо він хоче стати першим секретарем ЦК КПУ в новому Радянському Союзі, тоді він повертається туди, куди його сьогодні гонять. Якщо він хоче стати главою української держави, він має прийняти рішення, від якого залежить доля мільйонів українців", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування