Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддю з Харківщини, який на смерть збив двох, виправдали

Понеділок, 3 жовтня 2011, 14:23

Суддю Куп'янського суду Андрія Литвинова, що потрапив в аварію, в результаті якої загинуло двоє людей, виправдали.

Винним у ДТП назвали загиблого водія. Його родичі кажуть, що суддя заплатив за потрібні висновки експертам, пише "Сегодня".

ДТП за участю судді відбулося в червні 2009-го. 20-річний Олександр Кузьменко з дівчиною і двома друзями поверталися з села. Недалеко від Печенізького водосховища їхні "Жигулі" зіткнулися з джипом "Mitsubishi", за кермом якого був Литвинов.

За словами очевидців, джип мчав по розділовій смузі назустріч ВАЗу. Водій "Жигулів" намагався уникнути зіткнення і різко вивернув кермо, але попередити аварію не вдалося. В результаті Саша, який був за кермом, і дівчина (була на задньому сидінні) загинули до приїзду медиків. Двох інших пасажирів доставили в невідкладну допомогу.

Пасажири джипу не постраждали.

Незабаром після ДТП експерти видали висновок, згідно з яким винним в аварії був визнаний суддя Литвинов. На підставі цих висновків Червонозаводський суд постановив притягнути його до кримінальної відповідальності.

Обвинувачений подав апеляцію, і, посилаючись на упередженість харківських експертів, зажадав, щоб причину ДТП встановили в Києві.

Днями облпрокуратура заявила, що саме водій ВАЗу виїхав на зустрічну і врізався в джип судді.

"Я впевнений, що він купив висновки експертів. У висновку вони спираються лише на слова Литвинова та його дружини, яка в момент аварії була в авто. А свідчення хлопців, що вижили, визнали недійсними, мовляв, вони в той момент були шоковані", - розповідає батько загиблого Сергій Кузьменко.

Рідня та друзі загиблих запевняють, що суддя намагався їх підкупити, щоб справу закрили.

"Через посередників нам пропонували 50 тисяч доларів, але ми не взяли, сподівалися на справедливість. Суддя винен в аварії, і ми хочемо, щоб він відповів за законом", - розповів Антон Кириленко, який у момент аварії знаходився в "Жигулях".

Батько загиблого водія вже подав оскарження до Генпрокуратури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування