У справі заступника міністра юстиції залишився один свідок

Понеділок, 31 жовтня 2011, 20:03

Печерському райсуду Києва залишилося допитати одного свідка у справі колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука.

Про це оголосила головуючий суддя Оксана Царевич, повідомляють "Українські новини".

31 жовтня суд допитав директора міжнародної адвокатської компанії BIM Юрія Ромазанова та директора юридичної компанії LI Group Миколу Ковальчука в якості свідків.

Вони обидва зазначили, що їхні компанії могли б представляти інтереси НАК "Нафтогаз Україна" в Стокгольмському арбітражі в суперечці з компанією "РосУкрЕнерго" про право власності на 11 мільярдів кубометрів газу, у разі необхідності уклавши контракти з європейськими юридичними компаніями.

При цьому Ковальчук зазначив, що вперше його фірма прийняла участь в суперечці в Стокгольмському арбітражі лише в 2011 році.

Крім цього, суд долучив як докази до справи експертний висновок центру судових експертиз "Альтернатива" і науково-консультативний висновок фахівців Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Була також допитана експерт Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олена Ільчук.

Вона оцінила переплату "Нафтогазу" при укладанні контракту з юридичною компанією Magisters в 6,6 мільйонів гривень.

Ільчук додала, що Корнійчук не мав права підписувати лист Мін'юсту про підтвердження підстав для застосування процедури закупівлі послуг у одного учасника.

Суд призначив наступне засідання на 14 листопада, 14:30.

Як відомо, Корнійчук звинувачується в зловживанні службовим становищем при проведенні державних закупівель юридичних послуг для "Нафтогазу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування