У "регіонах" знайшли, ким замінити Хару

Середа, 9 листопада 2011, 12:17

Виконуючим обов'язки голови Федерації профспілок України може стати колишній заступник голови федерації Юрій Кулик.

Про це екс-голова ФПУ та депутат від Партії регіонів Олександр Стоян заявив газеті "Сегодня".

За інформацією Стояна, в середу президія ФПУ прийме відставку Хари і доручить тимчасове керівництво його заступнику Григорію Осовому - проте лише до найближчого засідання ради ФПУ, яка має право призначити в.о. голови.

На думку Стояна, "в.о." стане колишній перший заступник голови федерації Юрій Кулик, який пішов з цієї посади у вересні 2011 року.

"У Кулика великий досвід роботи, він стримана людина, яка намагається не лізти в політику", - характеризує його екс-голова ФПУ.

За словами депутата від Партії регіонів, голова Федерації профспілок Василь Хара пішов у відставку через розбіжності з владою.

"На жаль, Василь Георгійович не знайшов спільної мови з владою, а влада, зі свого боку, не захотіла прислухатися до нього в питаннях соцзахисту", - сказав депутат.

"Допускаю, що вплинули і озвучені останнім часом особисті моменти", - додав Стоян.

Як відомо, Генпрокуратура звинувачує Василя Хару в незаконній передачі майна профспілок своїй доньці Еліні Калюк.

У відповідь на звинувачення ФПУ подала позов до суду про спростування "недостовірних даних", наведених генпрокурором Віктором Пшонкою, проте суд став на бік Генпрокуратури.

У свою чергу глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін, коментуючи конфлікт між ФПУ та Генпрокуратурою, порадив Харі не займатися політикою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News