Газеті Ахметова забороняли писати про плагіат Януковича

Вівторок, 13 грудня 2011, 16:33

Генеральний директор холдингу "Сегодня мультимедиа" Олена Громницька забороняла редакції писати про плагіат у книзі президента Віктора Януковича "Opportunity Ukraine".

Про це розповів головред "Сегодня" Ігор Гужва, повідомляє "Телекритика".

За його словами, за прямою вказівкою Громницької були викреслені цілі фрази в репортажі з мітингу чорнобильців.

"Так само було і щодо Фірташа, і Ганни Герман, коли був великий скандал з плагіатом книги Януковича. Тоді була досить жорстка розмова з Оленою Громницькою, яка взагалі вимагала, щоб ми не торкалися цієї теми. Ми про це написали, однак тиск був жорсткий", - сказав Гужва.

Він підкреслив, що спроби тиску замикались на ньому, і він намагався не пропускати їх далі до журналістів.

Водночас про народного депутата від БЮТ Наталю Королевську, яка має дружні стосунки з Громницькою, газеті "Сегодня" було наказано писати "або добре, або нічого".

Як відомо, раніше у виданні розповіли, що в газеті "Сегодня" намагалися створити режим максимальної лояльності мерам Харкова Геннадію Кернесу та Одеси Олексію Костусєву.

За словами заступника головного редактора Тетяни Юшкіної, після призначення Олени Громницької на посаду гендиректора "Сегодня Мультимедіа" вона домовилася з мерами про публікацію позитивних матеріалів про чиновників без вказівки, що вони є рекламними.

Нагадаємо, минулого тижня редакція газети "Сегодня" оголосила про передстрайкове положення, звинувативши нового гендиректора видання у тиску на колектив і примусову лояльність до деяких політиків.

На час розслідування Громницька була відсторонена від виконання обов'язків.

Пізніше від роботи був відсторонений і головний редактор Ігор Гужва, проте колектив цього рішення не визнав. Втім, вже наступного дня на вході до редакції Гужву зустріла нова охорона, якій була дана вказівка не пускати головреда до офісу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування