Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: угоду з ЄС підпишуть тільки після звільнення Тимошенко і Луценка

П'ятниця, 16 грудня 2011, 11:34

Підписання угоди про асоціацію з ЄС можливе лише після вирішення Україною проблеми політичних переслідувань.

Про це заявив лідер "Фронту змін", народний депутат Арсеній Яценюк журналістам у п'ятницю в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Підписання та ратифікація цієї угоди можлива лише в тому випадку, якщо в Україні буде вирішена проблема політичного переслідування, чи вибіркового правосуддя ... коли буде закрита тема арешту і утримання у в'язниці Тимошенко і Луценка, як політичних діячів", - сказав Яценюк.

Лідер "Фронту змін" вважає великим досягненням те, що в Україні відбудеться саміт Україна-ЄС, на якому буде підписано спільну декларацію.

Яценюк також вважає важливим, що ЄС, незалежно ні від чого, "залишив відкриті двері для України і готовий бачити Україну частиною великої, об'єднаної Європи".

Говорячи про можливе парафування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Яценюк зазначив: "Навіть якщо вона (угода) не буде парафована на саміті, то воно до кінця року буде парафована на технічному рівні".

Депутат також заявив, що парламентська опозиція наполягатиме на ухваленні держбюджету на 2012 рік з урахуванням його пропозицій.

"Порядок на наступний тиждень (пленарний) зрозумілий. Три базових питання: закон про землю, закон про створення газотранспортного консорціуму на двох і державний бюджет України. Парламентська опозиція робитиме все для того, щоб ГТС і земля не були прийняті, а закон про держбюджет був прийнятий з урахуванням пропозицій опозиції", - сказав Яценюк.

Лідер "Фронту змін" також додав, що, можливо, наступного тижня парламент розгляне і питання ратифікації угоди про зону вільної торгівлі між Україною та країнами СНД.

Яценюк не виключив, що під час розгляду цих питань у парламенті можливе протистояння.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування