Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко: опція суду в газових переговорах існує

Субота, 17 грудня 2011, 00:31

Можливість перегляду газових контрактів з Росією в судовому порядку залишається.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ефірі телеканалу "Інтер".

"Ми знаємо тільки одне, що тільки на основі наших партнерських відносин з Росією ми можемо будувати майбутнє. Майбутнє в газовій сфері, майбутнє в інших сферах також", - зазначив він.

Коментуючи можливість перегляду газових контрактів з Росією в судовому порядку, Грищенко зазначив, що це дуже непросто.

"Якщо ти входиш в судову справу, ти маєш усвідомлювати, що тут є дуже багато питань, які виникають, в тому числі, і незалежно від того, що зробила та влада, якщо ми говоримо про українську владу, яка вже прийшла після винесення тих рішень, які вже приймались до неї. Коли приймались рішення, які обґрунтувати дуже важко", - уточнив він.

"Ми діємо зараз в декількох площинах. По-перше, ми аргументуємо необхідність вирішення стратегічного питання, як для нас, так і для Росії: чи потрібен "Південний потік" тій же самій Росії? Чи потрібно зараз, коли існує світова, по суті, як мінімум європейська, фінансова криза, чи можемо ми всі разом, незалежно від того, хто буде платити за це, витрачати 20 мільярдів на те, що взагалі не потрібно", - розповів міністр.

Грищенко уточнив, що йде дискусія, яким чином Україна може забезпечити найкращі шляхи постачання газу в Європу.

"Сказати, що рішення можна легко знайти через суд, мабуть, буде ілюзією, хоча ця опція завжди існує. Хоча б тому, що розгляд судових справ займає багато років. Нам треба вирішувати це питання зараз", - запевнив міністр.

"Треба знайти зараз рішення таке, яке б відповідало довгостроковим інтересам, як України, так і Росії", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...