Проти Онопенка наполегливо намагаються порушити справу

Понеділок, 5 грудня 2011, 13:07

Проти екс-голови Верховного суду Василя Онопенка й колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука знову намагалися ініціювати кримінальну справа.

Як пише "Дело", один із суддів Господарського суду Києва звернувся до суду з вимогою визнати незаконними дії Генпрокуратури, яка повторно відмовила йому в порушенні кримінальної справи у відношенні Онопенка та його зятя Корнійчука.

Однак 2 грудня Печерський райсуд Києва визнав дії прокуратури, яка відмовилася відкривати кримінальне провадження по них, законними.

Як відомо, суддя-скаржник звертався в прокуратуру ще 10 березня 2011 року. Він вказував, що Онопенко та Корнійчук втручаються в його професійну діяльність, і вимагав порушити кримінальну справу проти обох.

Звернення до прокуратури від судді Госпсуду Києва надійшло за один день до проведення пленуму Верховного суду України, який відбувся 11 березня цього року й на якому розглядалося питання про недовіру Онопенку як голові ВСУ. Тоді пленум не підтримав ініціативу 19 суддів ВСУ про висловлення недовіри.

26 травня Генпрокуратура відмовила заявнику в порушенні кримінальної справи проти Онопенко й Корнійчука.

Однак через 2 місяці Печерський райсуд Києва визнав незаконним відмову прокуратури й направив матеріали назад, слідчим, для проведення додаткової перевірки.

1 листопада 2011 року прокуратура знову відмовила в порушенні кримінальної справи у відношенні екс-голови Верховного суду й колишнього першого заступника міністра юстиції – у зв'язку з відсутністю для цього підстав.

Після цього суддя знову спробував домогтися порушення справ проти Онопенка та його зятя – але безуспішно.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News