Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Антитимошенківський фільм запустив у регіони Калашніков

Понеділок, 6 лютого 2012, 14:45

Фільм "Просто Юля", які показували місцеві ТРК, був створений організацією регіонала Олега Калашнікова.

Про це йдеться в листі гендиректора УТР Василя Юричка на адресу парламентського комітету зі свободи слова.

Як відомо, фільм, який поширював негатив про Юлію Тимошенко, вийшов масово 4 січня на ОТРК у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Луганській, Львівській, Одеській, Рівненьській, Миколаївській, Тернопільскій та Черкаській областях.

Після цього парламентський комітет звернувся за роз’ясненням до УТР.

"Художня рада та юридичне управління УТР, під час попереднього перегляду фільму,  не знайшли факторів, які б суперечили чинному законодавству чи технологічним стандартам, і рекомендували його до трансляції", - заявив у відповідь Юричко.

За його словами, згідно з українським законодавством "уже це давало нам достатнє право на оприлюднення фільму".

"Однак ми і юридично оформили угоду зі стороннім автором. Власник фільму "Просто Юля" Всеукраїнська громадська організація "Загальновійськоваспілка України", - додав він. Як відомо, цю організацію очолює Олег Калашников, який все літо влаштовував антитимошенківські мітинги.  

"Нам важко зрозуміти мотиви, якими керувався Комітет з питань свободи слова та інформації, розглядаючи факт самого права трансляцію відеопрограм і, вживаючи нічим не підтверджене формулювання типу "маніпулятивний", "пропагандистський фільм", - йдеться в листі УТР.

"Але однозначно це призвело до психологічного тиску на журналістів, спрямованого на заборону розповіді американських та українських слідчих та міжнародних експертів про корупційні схеми, де мало місце вбивство людей та незаконне привласнення кількох мільярдів доларів із бюджету держави", - додається у ньому.

Юричко також наголосив, що "власник твору гарантує достовірність змісту матеріалу".

Юричко відомий тим, що за часів Кучми його намагалися призначити "смотрящім" в УНІАН, що спричинило журналістський бунт.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування