Яценюк хоче, щоб Луценко сидів - дружина екс-міністра

Четвер, 22 березня 2012, 07:20

Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк зацікавлений в тому, щоб лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко залишався у в’язниці.

Про це заявила дружина Луценка Ірина в інтерв’ю KyivPost.

Відповідаючи на питання, чи зацікавлений Яценюк у тому, щоб не випускали Луценка, вона сказала: "Звичайно. Ви думаєте - ні?".

"Я жодного разу не бачила його в суді. Це моє особисте бачення. Це не бачення партії "Народна самооборона", це не бачення Луценка", - уточнила вона.

Ірина Луценко розповіла, що після початку кримінального розслідування проти екс-міністра, поряд з Луценком залишились четверо друзів.

"Тих друзів, яких можна було назвати друзями, залишились всі. Їх було четверо і всі тут. Звичайно, я очікувала більшої підтримки від міліцейських генералів. Тому що вони всі юристи, і вони всі прекрасно знали, що Луценко ніякого злочину не вчиняв, тому що всі їхні підписи і візи стояли на документах. Але і друзями я їх назвати не можу", - розповіла вона.

"Думаю, що боялись. Ця постійна зміна влади, кожен має своє місце роботи, у родичів, можливо, є якісь свої бізнеси. Я не очікувала, що вони підуть за Луценка на амбразуру", - додала дружина екс-міністра.

Ірина Луценко також підтвердила, що за провадження позову Луценка в американському суді платив голова фракції НУНС Микола Мартиненко.

"Мартиненко дав разовий платіж і Олександр Третяков постійно. Там щомісяця ідуть платежі", - уточнила вона.

"Перша подала в суд у США Тимошенко. І я так розумію, що ті, хто супроводжує Тимошенко, запропонували це нашим депутатам. Я і чоловік дуже скептично поставились до цього. Ну, де та Америка, і який вона має вплив на судочинство тут? Але якщо є можливість притягнути до відповідальності посадових осіб, то чому ні. Хай вони попробують себе в цій самій шкурі", - уточнила дружина екс-міністра.

Як відомо, 27 лютого 2012 року Печерський райсуд Києва визнав Луценка винним в скоєнні посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...