Партія Лазаренка просить США не вірити сину Щербаня

Вівторок, 10 квітня 2012, 14:42

Влада використовує сина вбитого депутата Євгена Щербаня для боротьби з опозицією, заявляють у партії Павла Лазаренка "Громада".

Про це йдеться у листі "Громади" до посла США в Україні Джона Теффт.

Однопартійці Лазаренка наголошують, що звинувачення на адрессу їхнього лідера у вбивстві Щербаня "абсурдні за свої змістом".

"Не могла людина протягом 16 років, в тому числі й на суді, говорити одне, а потім згадати про зовсім інші обставини! І вже зовсім недоречним є твердження Р.Щербаня про те, що він "боявся за своє життя", - заявили у "Громаді".

У партії зазначили, що з літа 1997 року Лазаренко "перебував у жорсткій опозиції до режиму Леоніда Кучми і чинна на той час влада робила все можливе і неможливе, аби знищити опозиційного політика, змусити його відмовитися від участі у президентських виборах 1999 року".

"Якби у словах Руслана Щербаня була хоч дещиця правди, то чинна на той час влада обов‘язково використала б їх під час Луганського судового процесу 2003 року над бандою убивць його батька. Однак, тоді Русланові Щербаню вистачило сумління не брати гріх на душу, догоджаючи владі у фальшування справи проти лідера "Громади", - йдеться у листі.

На думку однопартійців Лазаренка, тепер "ляльководи, які використовують сина загиблого народного депутата, зовсім не переймаються наявністю чи відсутністю якихось нових доказів у цій справі".

"Це звичайнісінька інформаційна атака на офіційне представництво США в Україні, яка переслідує одну мету – вплинути на позицію Сполучених Штатів Америки у питанні відстоювання прав людини та демократичних цінностей", - заявили у "Громаді".

На їхню думку, звинувачення керівників Генпрокуратури на адресу Лазаренка "та інших опозиційних політиків розраховані на одне: ввести в оману громадян України, представників дипломатичних кіл та міжнародних установ щодо дійсного стану справ у держави і під виглядом "боротьби зі злочинністю" повністю нейтралізувати лідерів провідних опозиційних сил".

"Громада" висловила "свою стурбованість незаконними діями органів, покликаних забезпечувати законність у державі, та занепокоєння за життя лідера партії Павла Лазаренка".

Представники партії також висловили сподівання, що їхня позиція "буде донесена до президента та уряду США".

Як відомо, син Щербаня Руслан написав листа Теффту про причетність Лазаренка і Юлії Тимошенко до вбивства його батька.

Пізніше він передав відповідну заяву до Генпрокуратури.

Як з’ясувала "Українська правда", на суді син Щербаня не згадував про причетність Лазаренка і Тимошенко до вбивства його батька.

Сам Лазаренко заявив, що не має жодного відношення до вбивства у 1996 році депутата Євгена Щербаня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...