"Свободівці" заявляють про тиск після вибухів у Дніпропетровську

Неділя, 29 квітня 2012, 11:48

Члени луганської облорганізації ВО "Свобода" заявляють про тиск і залякування з боку СБУ у зв’язку з терактами в Дніпропетровську.

"Не встигли пролунати вибухи, як до місцевих свободівців одразу почали телефонувати, до декого – приходили й особисто, цікавлячись, де ті перебували у момент теракту", - повідомляє прес-служба луганської облорганізації.

Серед тих, до кого навідувалася міліція, був член Алчевської міської організації і Луганського обласного комітету ВО "Свобода" Микола Лисенко.

"Правоохоронці прекрасно знали, де я знаходився і що я нікуди не виїжджав. Запитували телефон мого шістнадцятирічного сина. Подібні дії правоохоронних органів є нічим іншим, як тиском і залякуванням членів ВО "Свобода", - вважає Лисенко.

Луганська облорганізація партії висловлює своє обурення з приводу дій правоохоронців, "бо замість розшуку реальних зловмисників, влада використовує цю трагедію з метою політичного тиску на луганських націоналістів".

Разом з тим, радник голови ВО "Свобода" Андрій Денисенко заявив, що йому достеменно відомо, що правоохоронні органи мають "чорний список" осіб, яких в першу чергу перевіряють на причетність до терактів.

"І в усіх областях його очолюють лідери й активісти "Свободи" та інших націоналістичних організацій. Не тому, що ці люди ведуть протиправну діяльність чи підпадають під психологічний портрет терориста,а через приналежність до найбільш опозиційних до режиму структур", - заявив він.

За його словами, на Дніпропетровщині цей список очолює провідник ВО "Тризуб" Дмитро Ярош, другим є прізвище самого Денисенка як радника Олега Тягнибока.

"Вчора, не встигли одгриміти вибухи, міліція заходилася встановлювати моє місце перебування і опитувати моїх родичів", - цитує Денисенка прес-служба Дніпропетровської облорганізації ВО "Свобода".

"У зв’язку з цим заявляю, що даватиму пояснення правоохоронцям відносно останніх терористичних вибухів у Дніпропетровську лише після голови облдержадміністрації Олександра Вілкула та його заступника по роботі з правоохоронними органами Івана Ступака. Перший, як і вся влада, зацікавлений у дискредитації опозиції, другий є відомим шанувальником Путіна й ФСБ, з їхньою любов’ю до вибухів і встановлення авторитарного режиму під прикриттям боротьби з тероризмом", - заявив він.

Як повідомлялося, в п'ятницю в Дніпропетровську прогриміли чотири вибухи, в результаті, за даними МОЗ, постраждали 30 людей, 26 з них були госпіталізовані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування