Тимошенко – "Регіонам": Якщо у вас проблеми з мовою – вивчіть українську

Четвер, 24 травня 2012, 10:58

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що Партія регіонів планує запровадити двомовність в Україні.

Про це йдеться у її заяві харківської лікарні, де вона перебуває на лікуванні.

"Сьогодні партія влади на чолі з Януковичем планує розглянути абсолютно авантюрний та безвідповідальний законопроект про запровадження двомовності в Україні. Це якраз той випадок, коли, як кажуть, їх ніхто не тягнув за язик – вони самі себе витягли", - написала Тимошенко.

На її думку, двомовність в Україні уже введена – "це мова фені, мова криміналу, мова корупції і тіньової економіки".

"Я давно казала: якщо у вас є проблема з мовами, якщо у вас є проблеми з двомовністю – вивчіть українську". – зазначила Тимошенко.

На її думку, запровадження другої державної мови – "це не просто передвиборча ініціатива Партії регіонів", а "злочин проти України, проти нації, проти історії і проти народу".

"І я з усією відповідальністю заявляю, що я не дам цього зробити! Чуєте, я тут, за гратами, не дам вам глумитися над Україною!", - заявила Тимошенко.

"Я хочу, щоб ви всі знали, що знущатися над мовою, над основними принципами націоутворення набагато небезпечніше, ніж знущатися над Тимошенко. І де б ви не були, що б ви не робили – я обов’язково дістану вас і обов’язково змушу відповідати перед законом і перед країною за те, що ви робите зараз", - додала вона.

Як відомо, законопроект про мови розроблений Партією регіонів і запропонований до розгляну на цьому тижні.

Комітет з питань культури і духовності рекомендує парламенту зняти його з розгляду, оскільки він фактично впроваджує другу державну мову у низці регіонів.

Представники Інціативи "Першого грудня"  оприлюднили заяву, де вказано, що "запровадження в Україні статусу мов і порядку їх застосування, не передбачених ст. 10 Конституції України, слід кваліфікувати як зазіхання на основи конституційного ладу в Україні".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...