Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк обіцяє скласти списки причетних до репресій

Середа, 30 травня 2012, 15:58

Об’єднана опозиція притягне до відповідальності усіх причетних до політичних переслідувань в Україні.

Про заявив лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк на прес-конференції у Тернополі, повідомляє УНІАН.

За словами Яценюка, представники об’єднаної опозиції готують список осіб, яких згодом будуть притягувати до відповідальності.

"Ми ставимо своїм завданням провести люстрацію осіб, які задіяні як у політичних переслідуваннях, так і переслідуваннях рядових громадян України. Ми сформуємо списки цих людей, які чинять тиск і які потім будуть за це відповідати", - сказав він.

"Сьогодні від політичних переслідувань потерпають Юлія Тимошенко та Юрій Луценко, а від переслідувань влади потерпають десятки тисяч українців. Це переслідування здійснюється з метою відібрати бізнес, прибрати з політичної арени, не дати окремим громадянам виграти вибори у мажоритарних округах", – сказав Яценюк.

При цьому він наголосив, що "в нас немає політичної вендети, ми виходитимемо з позиції справедливості та законності".

"Щоб усе було прозоро, ми створимо тимчасову слідчу комісію, яка розслідуватиме усі зловживання діючої влади – від політичних переслідувань до незаконної приватизації десятків державних об’єктів, які дісталися оточенню Януковича", - зазначив політик.

За словами Яценюка, також комісії буде доручено розслідувати "розграбування мільярдів державних коштів під час підготовки до Євро-2012".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування