Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Безсмертний вірить, що Тимошенко стане президентом

Неділя, 17 червня 2012, 10:43

На Банковій зараз повинні думати, як жити далі після приходу до влади екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Таку думку висловив колишній віце-прем'єр та екс-посол України в Білорусі Роман Безсмертний в інтерв’ю журналу "Країна", повідомляє Gazeta.ua.

За його словами, президент Віктор Янукович хоче, щоб Тимошенко залишилася у в'язниці назавжди, але обставини можуть бути сильніші за його волю.

"Можливо, перед інавгурацією президента Тимошенко всі політологи говоритимуть в один голос: ув'язнення допомогло їй. Сьогодні ж на Банковій треба думати, як жити далі після приходу до влади Тимошенко. Буде це через одну каденцію чи дві – неважливо", - зауважив він.

За словами Безсмертного, рішення Януковича посадити Тимошенко було емоційним рішенням.

"Мислення Януковича було приблизно таке: "Ні Кучма, ні Ющенко, які "працювали" з Тимошенко, не змогли її зупинити, то що залишається мені?" Після цього в нього виринуло логічне припущення: "Посадити". Віктор Федорович вирішив так вивести її з прямої боротьби. Але Тимошенко і зараз працює над тим, щоб стати президентом", - наголосив він.

Безсмертний також зауважив, що якщо подивитись на шлях Тимошенко й Януковича, то довше за них до мети стати президентом ніхто не йшов.

"Я вперше почув прізвище Тимошенко 1995 року. 1997-го вона з'явилась у Верховній Раді. Тоді це була людина далека від політики. Під час першої нашої зустрічі вона жодного слова не могла сказати українською. Але працювала над собою і наближала свою мету", - сказав він.

"Тимошенко та Янукович не опускали голови, коли їх били, не кидали все й не тікали за кордон. Вони вперто прямували до мети і вставали рівно стільки разів, скільки падали. Тому коли кажуть, що Тимошенко не стане президентом ніколи – я цьому не дуже вірю", - наголосив Безсмертний.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування