Грищенко вважає, що європолітики знайшли привід не їхати в Україну

Четвер, 28 червня 2012, 12:55

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко вважає фінальну частину Чемпіонату Європи з футболу, що проходить в Україні, серйозною гуманітарною інвестицією.

Про це він заявив в інтерв'ю угорській газеті Мадяр Немзет під час свого робочого візиту до Угорщини 21 червня, повідомляє ЛігаБізнесІнформ з посиланням на прес-службу українського МЗС.

"Уболівальники повезуть із собою позитивні враження про нашу країну, а потім приїдуть десятки тисяч інших, щоб після почутих розповідей особисто познайомитися з українською кухнею, українською культурою", - сказав міністр.

За словами Грищенка, напередодні Євро-2012 проти України була розв'язана "наклепницька кампанія".

Однак вболівальники, які приїжджають в Україну, особисто переконалися в неспроможності звинувачень, які звучали на адресу України з боку іноземних ЗМІ, починаючи від "Guardian" і закінчуючи ВВС, впевнений український міністр.

Коментуючи небажання європейських політиків відвідувати матчі в Україні, Грищенко зазначив, що ті, кому футбол нецікавий, завжди знайдуть привід залишитися в стороні.

"Якщо хтось більше любить спостерігати за матчами, сидячи з пивом перед телевізором, це - його справа. А ми запрошуємо всіх вболівальників, у тому числі і політиків", - підкреслив глава МЗС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування