Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У КПУ попередили владу про сценарії 2004 року через "грантожерів"

Вівторок, 10 липня 2012, 15:26

У Компартії вважають, що якщо влада буде надалі потурати маніпуляціям порадників-"грантожерів", в Україні може повторитися "помаранчевий" сценарій 2004 року.

Про це заявив Перший секретар Луганського обкому Компартії, депутат Спиридон Кілінкаров, передає Інтерфакс.

"Різні неурядові організації, які під виглядом контролю над прозорістю виборчого процесу маніпулюють громадською свідомістю, створювалися в Україні ще з початку 2000-х років", - нагадав він.

"Потрібно об'єктивно відзначити, що над українськими виборами необхідний пильний контроль - не секрет, що капітал заради своєї перемоги піде на будь-які фальсифікації. Однак не можна піддаватися на провокації і йти на приводу у закордонних "грантожерів", які насправді керуються засадами "подвійної" моралі", - відзначив Кілінкаров.

Депутат нагадав, що ще в 2004 році Верховна Рада "створила тимчасову слідчу комісію з розслідування діяльності "грантожерів", але після приходу до влади "помаранчевої" команди результати роботи цієї комісії були покладені під сукно".

"Нагадаю, що раніше ці "грантожери" мали сміливість брати на себе повноваження виборчих комісій і видавати свої результати виборів, засновані на даних "екзит-полів"", - сказав Кілінкаров.

"У результаті процес контролю над чесністю виборів перетворювався на фарс. Більше того - така маніпуляція використовувався як інструмент зовнішнього тиску на Україну. Суспільний контроль - це обов'язкова умова проведення чесних виборів. Ми, комуністи, забезпечимо високий професійний рівень роботи членів виборчих комісій і офіційних спостерігачів", - підкреслив Кілінкаров.

Він також висловив думку, що "влада буде застосовувати витончені методи адміністративного ресурсу в ході виборчої кампанії, тому виборці повинні бути готовими відстояти свій вибір".

Як відомо, депутати від КПУ входять у провладну більшість.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...