Парубію в Дніпропетровську дали не темник, а недолугу інструкцію

Вівторок, 21 серпня 2012, 13:32

В Дніпропетровській ОДТРК підтвердили, що депутат від НУНС Андрій Парубій отримав перед ефіром "інструкцію" щодо обмежень під час програми.

Про це повідомив гендиректор Дніпропетровської облдержтелерадіокомпанії Валентин Чанглі, передають "Вибори та ЗМІ".

Інцидент стався напередодні запису програми "Актуальне інтерв’ю".

"Вчора протягом дня ми з’ясовували ситуацію. Тепер можу підтвердити, що Андрій Парубій дійсно отримав той папірець. Директор творчого об’єднання, відповідального за випуск програми, вже отримала сувору догану за перевищення повноважень – вона не мала права на власний лад трактувати закон і створювати подібні неграмотні з правової точки зору інструкції", - повідомив він.

Чанглі наголосив, що "інструкція" призначалася не Парубію або будь-якому іншому гостю студії, а журналістам програми.

"Директор творчого об’єднання в такій недолугій формі спробувала написати інструкції для молодих і зовсім недосвідчених журналістів програми. Адже часто інтерв’ю депутатами перетворюється з конструктивної розмови на відверту агітацію. Хотілося б чути від них більше конкретики. Ось це, вона, напевне, намагалася пояснити журналістам. Але зробила це вкрай невдало", - зазначив він.

Директор телеканалу подякував Парубію за те, що він підняв цю тему, звернув увагу на проблему і, таким чином, допоміг її вирішити.

"Подібних недолуго написаних вказівок і самовільних трактувань закону не має існувати. Це суперечить політиці каналу і моїм особистим уявленням про стандарти журналістської професії", - повідомив Чанглі.

Він також додав, що, відповідно до закону про статус народних депутатів, ЗМІ не мають права без згоди депутата редагувати його виступ, вирізати з нього шматки, і на таке порушення його канал не пішов би.

Раніше Паршубій повідомив, що перед ефіром на Дніпропетровському державному каналі до нього підійшла ведуча та під виглядом витягу з закону запропонувала йому вказівки щодо того, як має подаватись інформація в ефірі.

Зокрема, депутату не дозволялось обговорювати поточну політичну ситуацію, висловлювати свою точку зору з приводу тих, чи інших реформ, перетворень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування