Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пинзеник: стабільність у невиконанні бюджету тривожна

Вівторок, 4 вересня 2012, 18:46

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник вважає, що стабільність у невиконанні бюджету стає тривожною.

"При падінні доходів у липні (до липня попереднього року) на 14%, доходи серпня (до минулорічного серпня) зросли на 5,5%", - цитує політика його прес-служба.

При цьому він нагадав, що затвердженим бюджетом поточного року доходи загального фонду мали зрости на 19,3%. Однак, за 8 місяців (а це 2/3 року) приріст складає лише 11,1%.

За даними, що наводить Пинзеник, за вісім місяців до загального фонду надходило в середньому 23,6 мільярдів гривень.

"Для виконання затвердженого бюджетом показника за решту місяців, що залишилися до кінця року, середньомісячні доходи слід збільшити до 32,2 млрд. грн. або на 36,4%", - зазначив політик.

"Це означає мати втричі вищі темпи приросту, ніж наявні зараз. Не фахівцям зрозуміла нереальність такого зростання, особливо в умовах значного погіршення економічної динаміки", - уточнив він.

У ситуації, що склалася, уряду варто вдатися, на думку Пинзеника, до скорочення непріоритетних бюджетних видатків, скасування податкових пільг окремим бізнес-структурам, негайне припинення роботи легальних центрів уникнення оподаткування (так званих конвертаційних центрів), підготовки реалістичного проекту бюджету на 2013 рік.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...