Гузар про наклеп: Якщо тебе легко образити, тобі нема чого робити в політиці

Понеділок, 1 жовтня 2012, 14:12

Кардинал Любомир Гузар висловився проти прийняття законів, які обмежують громадянські права, а саме проти криміналізації покарання за наклеп та обмеження мирних зібрань.

Про це повідомляє прес-служба ініціативної групи "Першого грудня".

Гузар процитував слова президента США Барака Обами "Коли ти президент або балотуєшся у президенти, то якщо тебе легко образити — тоді тобі треба обирати іншу професію".

"Більшість народних депутатів Верховної Ради бажають, щоб ті, хто на них робить наклеп, були кримінально покарані. Ніхто в світі не любить, коли його негативно критикують або на нього роблять наклеп. Наклеп сам у собі є негативним, бо не завжди відповідає дійсності, є неправдою. Але з наклепом треба вміти собі дати раду", — сказав кардинал Гузар.

Він додав, що для досвідчених політиків наклеп може бути нагодою спростувати, пояснити або зрозуміти свою помилку.

"Тому шановним народним депутатам України пропонується не шукати кримінального покарання за наклепи, бо це їх компрометує та позбавляє доброї нагоди політично скористати", — підкреслив кардинал Гузар.

Він звернувся до народних депутатів з закликом пам'ятати, що "найкращий спосіб зберегти добре ім’я для кожного урядника та політика — говорити правду, поводитися чесно і працювати заради інтересів людей".

"Це є єдиним шляхом, на якому не буде закидів і яким мають іти справжні політики. Закликаю не ховатися за подібні закони від людського осуду, бо не це є способом зберегти добре ім’я. Добре ім’я залежить від доброї поведінки та сильної волі працювати в інтересах громади та країни", - підсумував Гузар.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування