Грищенко побачив, що спостерігачі позитивно все оцінили

Понеділок, 29 жовтня 2012, 17:51

Всі зауваження міжнародних спостерігачів щодо проведення виборів в Україні будуть ретельно проаналізовані, а виявлені недоліки будуть обов’язково враховані.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко у відповідь на оприлюднені міжнародні оцінки парламентських виборів в Україні.

"Міжнародними спостерігачами підкреслюється створення належної законодавчої бази для проведення демократичних виборів, змагальний характер виборчого процесу, можливість для виборців обирати з різних політичних партій, спокійне та мирне проведення дня голосування", - цитує міністра його прес-служба.

"Переважна більшість міжнародних спостерігачів позитивно оцінили процес голосування та підрахунку голосів", - вважає Грищенко.

"Таким чином, міжнародна спільнота визнає, що майбутній склад Верховної Ради відображає волю українського народу, а в Україні зміцнюються традиції конкурентної демократії та парламентаризму", - додав він.

При цьому міністр уточнив, що "міжнародними спостерігачами за виборами у своїх попередніх висновках також відзначено низку недоліків під час організації та проведення виборів".

"Всі зауваження будуть ретельно проаналізовані, а виявлені недоліки будуть обов’язково враховані в дальшій роботі з удосконалення виборчого законодавства і практики", - запевнив він.

Грищенко заявив, що "результати голосування дозволяють з впевненістю стверджувати - основні засади внутрішньої та зовнішньої політики України залишатимуться незмінними".

"Обрання нового складу Верховної Ради створює сприятливі передумови для активізації здійснення демократичних та економічних реформ, ініційованих президентом Віктором Януковичем, та подальшої реалізації стратегічного курсу на європейську інтеграцію", - підсумував він.

Як відомо, місія ОБСЄ розкритикувала парламентські вибори, назвавши їх кроком назад. Також вони наголосили, що процес встановлення голосів "оцінюється негативно через недостатню прозорість".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News