Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати "терористів" запевняють, що до політики ті байдужі

П'ятниця, 30 листопада 2012, 18:05

Адвокати обвинувачених у скоєнні терактів в Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі заявляють про відсутність політичного підґрунтя в діях підзахисних.

Про це на прес-конференції повідомили адвокати обвинувачених, передають "Українські новини".

Зокрема, за словами Олександра Шишкіна (адвоката обвинуваченого Віктора Сукачова), в матеріалах справи присутні повідомлення з вимогою грошей, адресовані як до органів влади, так і комерційним компаніям (Fozzy Group).

"Політичну підоснову можна встановити тільки за допомогою листів і смс, відправлених з вимогами на адресу органів влади. Але, судячи з цих повідомлень, вони вимагали грошей, а це не політики", - сказав він.

Адвокат також повідомив, що обвинувачені Сукачов і Віталій Федоряк неодноразово заявляли, що на них чинять моральний тиск, а протоколи ряду допитів були написані під тиском.

Крім того, за словами адвокатів, на кожному допиті обвинувачені Федоряк та Сукачов заявляли про те, що обвинувачені Дмитро Рева і Лев Просвірнін не мають ніякого відношення до скоєних ними дій.

Заява про відсутність політичного підґрунтя у розглянутій справі підтримали також Віталій Погосян (адвокат Реви) і Олена Кирилова (адвокат Просвірніна).

Як відомо, 29 листопада державне обвинувачення почало зачитувати висновок у справі про теракти, яке продовжить на судовому засіданні 4 грудня.

За даними держобвинувачення, Сукачов і Федоряк спробували провести перший теракт 11-12 серпня 2011 року у будівлі Дніпропетровської облради.

Потім вони вирішили провести 5 вибухів в центрі Харкова і 3 вибухи в центрі Дніпропетровська.

21 жовтня 2011, за даними держобвинувачення, Сукачов і Федоряк в Запоріжжі заклали пристрій в камеру схову магазину "Сільпо" з листом, в якому містилися погрози вчинити ще вибухи, якщо їм не буде передано 5 мільйонів євро.

У зачитаному обвинувальному висновку зазначалося, що своїми діями Сукачов і Федоряк хотіли привернути увагу громадськості до питання зміни існуючого політичного ладу, а також необхідність скасування Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування