Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк знову вніс в Раду "сенсорну кнопку"

П'ятниця, 14 грудня 2012, 17:53

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк вніс до Верховної Ради проект постанови, що передбачає використання сенсорної кнопки системи "Рада".

Документ зареєстровано в парламенті під №1100 у п’ятницю, 14 грудня, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

У пояснювальній записці до проекту постанови наголошується, що значна частина депутатів передають своєї картки для голосування іншим депутатам, що є неприпустимим з точки зору основного закону.

"Цим самим відбувається спотворення волевиявлення виборців, які довірили свої голоси окремим депутатам, і, як наслідок, можна говорити, що рішення, прийняті таким шляхом, є неконституційними", - підкреслено в документі.

Яценюк наголошує, що введення в експлуатацію системи "Рада" є одним із дієвих способів унеможливити голосування замість депутата іншою особою.

Проектом пропонується ввести в експлуатацію модернізований програмно-технічний комплекс-систему "Рада", що передбачає реєстрацію та голосування депутатів на пленарних засіданнях Верховної Ради за допомогою сенсорної кнопки, а також доручити Апарату Верховної Ради забезпечити відповідно до технічних вимог експлуатацію системи "Рада" під час пленарних засідань.

Голова фракції пропонує не нараховувати виплати депутатам за участь у засіданнях Верховної Ради в разі відсутності їх електронної реєстрації за допомогою сенсорної кнопки.

"Прийняття акта дозволить вирішити проблему особистого голосування та присутності на пленарних засіданнях депутатів України, а відповідно дотримання норм Конституції та Регламенту Верховної Ради", - наголошено в пояснювальній записці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: