Опозиція погрожує скликати позачергову Раду

Вівторок, 18 грудня 2012, 09:47

Опозиція скличе позачергове засідання парламенту у разі підписання президентом Віктором Януковичем угоди про Митний Союз.

Про це з трибуни парламенту заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Опозиція вимагатиме скликання позачергового засідання Верховної Ради з порядком денним про відповідальність президента України за порушення ст. 11 закону про основи внутрішньої і зовнішньої політики у випадку, якщо Янукович сьогодні підпише будь-який акт про вступ України до Митного союзу", - сказав він.

"Не президенту Януковичу вирішувати, куди рухатися Україні", - додав Яценюк.

На його думку, Янукович їде до Москви, щоб "підписати угоду про ув’язнення України".

"Митний союз – це не економічне утворення, а суто політичний союз, в якому немає місця для України і українців. Немає місця українській незалежності, українському підприємництву, українській мові, духовності, культурі, в якому немає місця в нашій країні. Тому ми туди йти не будемо. Якщо Янукович хоче бути в Митному союзі, будь ласка, ми організуємо йому російську прописку. Але російської прописки в Україні не буде. Ми незалежна держава, і будемо відстоювати свою незалежність", - сказав він.

"Ми вважаємо, що в найкоротші терміни Україна має підписати угоду про створення зони вільної торгівлі з нашими європейськими партнерами. Нам потрібні не ціни на газ, а цінності у повазі до людини, у верховенстві права, у праві народу України вибирати і змінювати владу. Ми не хочемо в радянський союз, ми там вже були", - додав Яценюк.

Водночас, як стало відомо у вівторок зранку, Янукович відклав свій візит до Москви.

Дізнавшись цю новину, Яценюк взяв слово і привітав парламент.

"Ми купуємо Януковичу квитки в Брюссель, бо нам саме туди й треба", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News