Ківалов хоче, щоб судді довічно носили зброю

Вівторок, 18 грудня 2012, 11:50


Депутат Верховної Ради від Партії регіонів Сергій Ківалов виступає за надання довічного права носіння травматичної вогнепальної зброї українським суддям.

Про це він заявив, коментуючи вбивство харківського судді і його родини, повідомляє прес-служба депутата.

"Як не сумно, але ця трагедія повинна підштовхнути законодавців до перегляду законодавства про захист працівників суду. Зокрема, я давно виступаю за те, щоб суддям дозволили носити вогнепальну зброю не тимчасово, як зараз, і не за заявою судді про те, що йому загрожує небезпека, а з моменту вступу на посаду й, можливо, довічно. Тому, що помститися судді за його принципову позицію можуть і після відставки", - сказав Ківалов.

Він також додав, що треба посилити гарантії недоторканності суддів.

"Я й раніше виступав за те, щоб суддя був більш захищеним – і соціально, і фізично. А зараз, думаю, для всіх очевидно, що це зробити просто життєво необхідно", - сказав Ківалов.

Він відзначив, що "жорстоке, просто звіряче вбивство родини харківського судді Володимира Трофімова виглядає, як виклик".

"Поки не зрозуміло, чи пов'язана ця трагедія із суддівською діяльністю Трофімова. Сьогодні однозначно можна сказати одне: цей злочин може змусити задуматися будь-якого суддю в Україні: чи кварто виносити законний вирок? Чи не загрожує правосуддя трагічними наслідками особисто для судді і його близьких?", - підсумував Ківалов.

Як відомо, 15 грудня в Харкові була вбита родина судді одного з районних судів Трофімова: сам суддя, його дружина, син і співмешканка сина. Усі тіла обезголовлені.

Разом з тим в 2010 році у селі Бобриця на Черкащині суддя Дарницького райсуду Києва Євген Вовк кілька разів вистрілив у місцевого мешканця з пістолета "Макаров".

У результаті сварки у барі, що переросла у бійку зі стріляниною, селянина привезли до лікарні з трьома кулями в тілі. Водночас слідство одразу визнало Вовка потерпілим, а Кучу звинуватило в нападі.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування