Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Яценюк: Табалови - це спецоперація

Понеділок, 24 грудня 2012, 08:48

Лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк називає ситуацію з депутатами Табаловими спецоперацією, спрямованою проти нього.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Політичного майбутнього у цих людей після всього, що сталося, бути не може. За великим рахунком цій владі Табалови не потрібні. Їм треба було вибити стілець з-під мене. Це була спецоперація", - сказав він.

"План Партії регіонів був такий: у Раді повинні були з'явитися "Батьківщина"- за умови, що Юлія Тимошенко у в'язниці – і "Фронт змін", який став би в цій ситуації розкольником. При цьому, звичайно, ми б тоді протистояли один одному. Тобто разом з УДАРом та "Свободою" було б чотири розрізнені опозиційні сили проти однієї Партії регіонів", - розповів Яценюк.

"Але цього не сталося! ... "Регіонали" будуть робити все для розколу опозиції, а ми повинні робити все для нашої єдності ", - заявив він.

Він також заявив, що питання про керівництво фракцією "Батьківщина" він з Юлією Тимошенко обговорював ще місяця півтора тому, коли зустрічалися в харківській лікарні.

"Пізніше вона виклала свою позицію в листі. На засіданні фракції його зачитав Сергій Власенко. У цьому листі Тимошенко проголосувала за мене як за керівника фракції ", - розповів він.

Яценюк зазначив, що перш ніж ставити питання про обрання на голосування, заявив, що це він привів Табалових, і якщо депутати вважатимуть, що "цей факт не дає йому можливості очолити фракцію, - добре".

"Обговорення йшло півтори-дві години. У підсумку тільки три людини утрималися при голосуванні за мою кандидатуру. І це їх право ... Бо очікувалося інше рішення фракції. Завдання у "донецьких" було розколоти фракцію, домогтися того, щоб їх стало дві", - сказав він.

Яценюк також заявив, що в опозиції була своя кандидатура на посаду першого віце-спікера - Олександр Турчинов.

"У Партії регіонів, дізнавшись, що на посаду першого віце-спікера претендує Олександр Турчинов, навідріз відмовилися виконувати те, що виконала демократична коаліція в 2008 році. Олександр Валентинович, треба віддати належне, вчинив мудро, ухваливши рішення не наполягати на своєму призначенні", - розповів Яценюк.

"У нього не було особистих амбіцій зайняти цю посаду. Він став головою політради об'єднаної опозиції. Те, що влада не дала нам цієї посади, теж елемент одного великого пазлу по недопущенню опозиції до прийняття рішень", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування