Яценюк і Власенко вимагають розслідувати "18 січня Тимошенко"

П'ятниця, 18 січня 2013, 17:35

Глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк вимагає порушити кримінальну справу проти судді, який постановив видворити жінок-депутатів з лікарні у Харкові.

Про це він заявив у п'ятницю ввечері біля будівлі Генпрокуратури, йдучи до генпрокурора Віктора Пшонки.

"Я окремо звернуся до генпрокурора з вимогою порушити кримінальну справу стосовно судді, який виніс неправосудне, незаконне і не конституційне рішення, а також порушити кримінальну справу проти тих осіб, які виконували це рішення", - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що має намір зажадати від генпрокурора демонтувати камери спостереження в лікарняній палаті Юлії Тимошенко, заміну чоловіків-наглядачів на жінок, припинити обшуки і "фізичний та психологічний тиск на Тимошенко".

За словами Яценюка, генпрокурор направить до Харкова свого заступника для вивчення обставин інциденту на місці, повідомили в прес-службі "Фронту змін".

У свою чергу захисник Сергій Власенко заявив, що захист Тимошенко вимагатиме розслідування обставин, які призвели до значного погіршення стану здоров'я екс-прем'єра.

"Ми будемо вимагати проведення розслідування цього інциденту. Будемо вимагати відповіді, що сталося, які ліки давали, для чого ці ліки давали до такої міри, що вона не впізнавала ні кого", - сказав Власенко.

За його словами, захист Тимошенко звернеться до керівництва Пенітенціарної служби, керівництва ЦКБ "Укрзалізниця", до генпрокурора з вимогою з'ясувати, що 18 січня відбувалося в харківській лікарні з екс-прем'єром.

"Зараз будемо вимагати відповіді, що стало причиною такого стану", - сказав Власенко.

Захисник додав, що це питання також буде порушено на засіданні Верховної Ради.

На думку Власенка, головлікар лікарні "Укрзалізниці" Михайло Афанасьєв на брифінгу фактично підтвердив його слова щодо критичного стану Тимошенко.

Власенко також обурився тим, що його підзахисну "напічкали заспокійливим до такої міри, що вона не дізнається знайомих".

Він також додав, що в Європейський суд з прав людини буде направлено заяву жінок-депутатів Олександри Кужель, Людмили Денисової та Тетяни Слюз, які "своїми очима бачили, що відбувалося".

Як відомо, в п'ятницю, 18 січня, рано вранці трьох народних депутатів-жінок, які з 16 січня перебували у лікарні з Тимошенко, правоохоронці силою винесли з приміщення. Одна з них, Кужель, заявила, що Тимошенко перебуває у важкому стані, вона не може стати на праву ногу.

Інтерфакс-Україна, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування